Actualitate

România este principalul furnizor de grâu al Iordaniei. Problema este prețul mic oferit

România este principalul furnizor de grâu al Iordaniei. Problema este prețul mic oferit, de acest lucru se plâng fermierii din țară. Ei susțin că prețurile mari actuale fac ca fermierii să nu mai poată relua ciclul normal de producție și că fără ajutorul statului nu vor reuși.

Ori ajutorul acordat de stat este foarte bun, dar el nu trebuie să se reflecte în prețurile de export și de unde trebuie să recuperăm acest ajutor. Fermierii români să fie ajutați ca să dea pâine ieftină românilor, nu trebuie statul român să subvenționeze alte popoare ale lumii, fiecare trebuie să învețe să se descurce și să ofere prețul corect.

Ministrul Aurescu a subliniat, în intervenţia sa, că „România este principalul furnizor de grâu al Iordaniei” şi „mai ales în actualul context internaţional complicat, care este generat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, cu atât mai important este să ne asumăm acest rol pentru a ajuta prietenii noştri, Iordania fiind unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai României”.

Şeful diplomaţiei române a apreciat că „Regatul Haşemit al Iordaniei rămâne o ancoră de stabilitate în plan regional şi este astfel un real partener pentru pacea şi stabilitatea Orientului Mijlociu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button