Actualitate

România este plină de hoți: 60 de persoane reținute pentru fals și înșelăciune

Peste 60 de persoane sunt audiate în urma a 56 percheziţii domiciliare efectuate, miercuri, în judeţul Constanţa, la suspecţi de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii, cu un prejudiciu de peste 700.000 de lei, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Din cercetările efectuate a reieşit că un bărbat, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi întocmit în fals contracte de cesiune de drepturi de autor pe numele a 90 de persoane, care aveau ca obiect evenimente la care aceştia trebuiau să participe în calitate de artişti şi care urmau să se desfăşoare la diferite localuri din judeţul Constanţa.

„Persoanele în cauză ar fi indus în eroare sau ar fi încercat să inducă în eroare o instituţie publică din Constanţa, prin depunerea unor cereri prin care solicitau indemnizaţii lunare pentru perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, utilizând contractele de cesiune drepturi de autor încheiate cu societatea comercială a bărbatului menţionat iniţial, declarând că le-ar fi fost întreruptă activitatea de artist, ca urmare a pandemiei COVID-19, deşi acestea fie nu aveau calitatea de artist, fie nu îndeplineau condiţiile pentru obţinerea indemnizaţiei. La finalizarea percheziţiilor, au fost depistate şi conduse la sediu, pentru audieri, 63 de persoane. Prejudiciul estimat este de peste 700.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa preluat de agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button