Internațional

România, așteptată să cotizeze – Reconstrucţia Ucrainei a început – Cel mai mare şantier al lumii

Reconstrucţia ţării, pe timp de război, este felul ucranienilor de a-şi arăta rezistenţa în faţa armatei agre­sorului. Dar Ucraina nu este singură în acest efort. Guvernul Ciucă este așteptat să se implice având în vedere că au promis în fața lui Zelenski reconstrucția Ucrainei.

Ze­lenski cere de mult timp ca recon­struc­ţia să înceapă cât mai devreme. Statele occi­den­tale promit ajutor, caută surse de finan­ţare, înfiin­ţează diverse fonduri şi se vorbeşte chiar şi de un nou plan Marshall. 

În ianuarie, guver­nul ceh şi cel ucrai­nean au încheiat un acord pentru implica­rea companiilor cehe în reclădirea Ucrainei, pri­mul pas fiind stabilirea u­nui grup de lucru.

Companiile poloneze au început deja să participe la construirea Ucrainei. O companie poloneză, Drog­bud, a câştigat deja mai multe licitaţii pen­tru reconstrucţia de drumuri, iar o altă fir­mă din Polonia, Unibep, a câştigat un contract finanţat de guvernul polonez pentru moder­nizarea mai multor puncte de trecere a fron­tierei pe partea ucraineană.

După război, Ucraina va fi cel mai mare şantier de reconstrucţie al lumii. Dar razboiul nu a încetat. Banca Mondială esti­ma că până în februarie costurile reclădirii ţării se ridicau la 411 miliarde de dolari.

Ungaria, în schimb, prin mesajele sale a sugerat că ar vrea terminarea cât mai rapidă a războiului, indiferent de rezultat, în condiţiile actuale aceasta însemnând ca Ucraina să cedeze Rusiei teritoriile cucerite cu forţa de către armata rusă

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. Mai intai sa majoreze alocatiile copiilor si pensiile conform legilor in vigoare si sa-i despagubeasca pentru jaful la care au fost supusi incepand cu 2020, bineinteles cu penalitatile datorate pentru fiecare luna in care copii si pensionarii au fost jefuiti de guwernerele lui IohaniSS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button