Actualitate

România ar nevoie de un sistem social care să stimuleze nașterea și creșterea copiilor

România are probleme mari de natură demografică, pe de o parte datorită plecării unui număr important de români după 1989, pe fondul dezastrului economic și social creat de partidele tradiționale, pe de cealaltă parte datorită faptului că statul nu ajută deloc familiile cu mulți copii, mare parte din ele fiind lăsate în sărăcie.

Să ai trei sau mai mulți copii devine deja o activitate curentă pentru o mamă. Ori statul român la momentul de față, datorită unor teorii greșite promovate de PNL, USR sau PSD, oferă stimulente pentru ca mama să se întoarcă la muncă, nu oferă ajutor pentru a putea sta acasă și să își crească copiii. Practic partidele tradiționale nu ajută familia ci duc o politică ce are menirea să o dezbine.

Majoritatea familiilor cu mulți copii trăiesc în sărăcie. Practic este o consecință a faptului că cel puțin unul dintre părinți nu poate desfășura o activitate lucrativă constantă pentru că trebuie să se ocupe de cei mici. Statul trebuie să intervină și să ajute, căci România are resurse financiare importante dar care sunt furate sau exploatate greșit de partidele politice. Au ajuns partidele tradiționale să fie mai interesate de urșii din pădure decât de români, pe fondul acțiunilor de propagandă a unor organizații internaționale.

România oferă alocații pentru copii, dar aceasta nu este diferențiată în funcție de numărul de copii.

Alianța pentru Unirea Românilor vine însă cu un concept nou: alocațiile pentru copii să crească pe măsură ce crește numărul de copii. Practic în acest fel mamele care au trei sau mai mulți copii să poată sta acasă și să se ocupe de îngrijirea lor, de educația lor primară, să poată să le ofere tot ceea ce este nevoie pentru a putea duce un trai decent.

„Avem probleme demografice mari și în loc să ajutăm familiile să își crească copiii, noi le împingem în sărăcie. România trebuie să schimbe modelul prin care oferă alocația pentru copii în așa fel încât aceasta să crească pe măsură ce crește și numărul de copii. Spre exemplul pentru primul copil născut alocația poate fi de 200 de lei, dar la al doilea ar trebui să crească la 400, pentru al treilea la 600 de lei și pentru patru sau mai mulți copii să urce la 800 de lei pentru fiecare copil. Efortul bugetar nu este unul semnificativ, pe de altă parte oferim o șansă reală la o viață decentă și la o educație corectă. Educația nu se poate face în sărăcie, este nevoie ca acești copii să aibă ca prioritate activitatea lor curentă și nu modul în care trebuie să își asigure cele necesare unei vieți decente” a declarat Titus Păunescu, deputat AUR de Ialomița.

Practic AUR-Alianța pentru Unirea Românilor, propune o schimbare totală: familia să fie susținută iar mamei să i se ofere șansa să înrgijească pe cei mici.

George Simion a dat partidului patru piloni conservatori clari, iar familia reprezintă unul din cei patru piloni.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button