Republica Moldova, sprijin din partea Congresului SUA
Distribuți acest articol

Republica Moldova va beneficia de sprijin din partea Congresului SUA în consolidarea democrației parlamentare. Anunțul a fost făcut de Mihai Popșoi, deputat de la Chișinău, după reuniunea Parteneriatului pentru Democrație al Congresului SUA. 

În cadrul evenimentului, copreședinții acestei platforme rep. David Price (Carolina de Nord) și rep. Vern Buchanan (Florida), alături de rep. Gerry Connolly (Virginia), dar și deputați din Republica Moldova, Georgia, Ucraina, Macedonia de Nord și Kosovo și-au împărtășit experiența în domeniul controlului parlamentar.

Congresman-ul David Price este și președinte al grupului de prietenie cu Republica Moldova din Congresul SUA. L-am invitat în țara noastră pentru a spori parteneriatul bilateral la nivel parlamentar cu Legislativul American, dar și pentru a da un impuls nou relațiilor cu statul Carolina de Nord – înfrățit cu Republica Moldova. Mulțumim gazdei evenimentului – Centrului Marshall pentru Studii de Securitate și Ambasadei SUA la Chișinău pentru facilitarea participării noastre la această reuniune. O relație strânsă și durabilă cu Statele Unite și alți parteneri din regiune este în interesul cetățenilor Republicii Moldova”, a mai adăugat Mihai Popșoi, deputat de la Chișinău.

La reuniunea Parteneriatului pentru Democrație al Congresului SUA, pe lângă Mihai Popșoi, din Republica Moldova, au mai participat și deputatele Doina Gherman și Olesea Stamate.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol