Republica Moldova își deschide frontierele ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Serviciul Vamal al Republicii Moldova anunță că începând de luni, 24 mai, ora 08,00, va fi restabilit traficul prin toate punctele de trecere a frontierei de pe segmentele cu România și Ucraina, atât pentru călători, cât și pentru transportul de mărfuri. 

„Singurul punct de trecere a frontierei care rămâne nefuncțional este Lipcani-Rădăuți Prut, din cauza că partea română nu reia, deocamdată, activitatea acestuia. Astfel, autoritățile Republicii Moldova se află în imposibilitate de a redeschide traficul prin punctul de trecere menționat”, se arată pe pagina de Facebook a Serviciului Vamal.

În scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19, dar și ca răspuns la deciziile autorităților din România și Ucraina, din data de 14 martie 2020 a fost sistată activitatea mai multor puncte de trecere a frontierei Republicii Moldova. Până în prezent, doar 33 din cele 81 de puncte de trecere a frontierei erau deschise traficului.

În continuare, la trecerea frontierei de stat se mențin anumite restricții de circulație, impuse în perioada de pandemie.

Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră reamintește participanților la traficul transfrontalier despre importanța și necesitatea informării doar din surse oficiale despre condițiile de trecere a frontierei în țările de destinație, inclusiv în cele de tranzit.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol