Actualitate

Republica Moldova a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic sporit ~ InfoPrut

Autorităţile Republicii Moldova au actualizat lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a virusului COVID-19, clasificate ca zonă roșie. Cetăţenii care vin din țările respective vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, lista este elaborată în conformitate cu p. 3.1. din Hotărârea nr. 57 din 17 iulie 2021 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică.

Indicatorul pentru includere în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile care este mai mare de 100 cazuri la 100.000 populaţie.

ZONA ROȘIE

Cipru, Fiji, Seychelles, Botswana, Marea Britanie și Irlanda de Nord, Cuba, Olanda, Tunisia, Spania, Mongolia, Malta, Georgia, Andorra, Namibia, Malaezia, Columbia, Kuweit, Argentina, Portugalia, Libia, Kazahstan, Costa Rica, Monaco, Iran, Africa de Sud, Grecia, Panama, Irak, Maldive, Kârgâstan, Surinam, Irlanda, Brazilia, Rusia, Luxemburg, Indonezia, Emiratele Arabe Unite, Zimbabwe, Danemarca, Tailanda, Franța, Bahamas, Paraguay, Trinidad și Tobago, Guatemala, Belgia, Statele Unite ale Americii, Oman, Honduras, Belarus, Israel, Myanmar, Uruguay, Chile, Bolivia, Guyana, Rwanda, Mexic, Belize, Zambia, Capul Verde, Sri Lanka.

Republica Moldova a înregistrat, până în prezent, 258.484 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 251.347 au fost tratate și vindecate și 6.240 au decedat.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Back to top button