Distribuți acest articol

Avocatul Poporului, Renata Weber, a vorbit despre audierea din Parlamentul României, acolo unde Guvernul vrea să schimbe conducerea cu un om politic. “Este rușinos să dai 3-4 minute unui Avocat al Poporului să își prezinte un raport de un an de zile, munca unui întreg colectiv, că nu e doar munca mea…” afirmă Renata Weber.

„Funcția asta nu are atâta putere cât ar putea să creadă cineva. Mă uitam astăzi că le explicam… vă dați seama că este o glumă să dai 3-4 minute unui Avocat al Poporului să își prezinte un raport de un an de zile, munca unui întreg colectiv, că nu e doar munca mea... Dar când le explicam, la un moment dat, celor din comisie , le vedeam ochii, că era toată lumea cu mască, dar din ochi mă urmăreau. Era evident că nu aveau nici cea mai mică idee ce înseamnă această funcție, ce înseamnă să fii un Avocat al Poporului. Funcția este o funcție de mediere între un om care consideră că drepturile și libertățile lui au fost încălcate și o autoritate administrativă”, a spus Weber.

„Mi-am asumat și niște riscuri, de exemplu să fiu o persoană neplăcută multora, nu doar a oamenilor politici, ci și a oamenilor simpli, care nu au înțeles și s-au lăsat păcăliți de o retorică din păcate pornită de la politic, apoi preluată de presă. Nu eu i-am numit pe medici într-un anumit fel. Eu am foarte mulți medici care mă susțin și cu care am colaborat foarte bine”, a mai spus Weber.


Distribuți acest articol