Distribuți acest articol

Nu înțelegem de unde le vin aceste idei celor din conducerea țării, dar faptul că părinții nevaccinați nu pot merge cu copiii la locurile de joacă este o discriminare în toată regula. Se presupunea că vaccinul nu este obligatoriu, dar cu toate acestea, anumite lucruri se vor interzise persoanelor nevaccinate, tocmai în ideea ca acești oameni să fie convinși să se vaccineze.

”Într-adevăr este o discriminare pentru copii, pentru că copiii ai căror părinţi nu sunt vaccinaţi, nu pot să intre cu părinţii acolo. Ceea ce este o discriminare faţă de copii, copiii nu au cum să aleagă dacă părinţii lor se vaccinează sau nu. Cred că dacă ar fi după copii, toţi părinţii ar fi fost vaccinaţi până acum”. afirmă un părinte.

Vlad Alexandru este preşedinte al Industriei Recreative pentru copiii din România şi îl bucură redeschiderea spaţiilor de joacă interioare. Totuşi, el spune că nu ştie cum vor reacţiona părinţii la această regulă şi cum pot să controleze situaţia.

Începând cu data de 01.06.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune reluarea activității operatorilor economici care gestionează locurile de joacă în spații închise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.


Distribuți acest articol