Actualitate

Reforma pensiilor speciale se amână: sinecurile se mențin

Specialiștii susțin că pensiile speciale sunt acele pensii care nu respectă principiul contributivității, adică vei primi mai mult decât ai dat.

Sunt tineri pensionari cu pensii speciale care cumulează și aproape 20.000 de euro încasare lunară.

Pensii speciale pentru antreprenori, românii care lucrează în diaspora și românii care lucrează în privat nu există .

Pensiile speciale au fost oferite de către politicieni unor categorii angajate la stat.

Profesorii și cadrele sanitare nu primesc pensii speciale, dar parlamentarii primesc.

în România există peste 200.000 de pensii care nu se bazează pe contributivitate.

Nimeni nu are nimic împotrivă ca un ostaș sau un polițist să plece la pensie cu un venit decent, dar există unii mai speciali care încasează mii de euro lunar, venituri mai ridicate decât salariile.

Judecătorii de la CCR primesc pensii speciale. Acesta este motivul real pentru care orice lege se votează privind pensiile speciale cade la CCR. În realitate acestea nu sunt pensii ci privilegii, venituri primite nu ca urmare a performanțelor ci ca urmare a deciziilor politice luate de PSD și PNL.

Începând cu anul 2023 românii vor plăti pensii speciale și către foștii primari, viceprimari și alți oficiali județeni și locali.

Se spune că aceștia și-a sacrificat viața pentru comunitate și de aceea merită banii. Dar nu este adevărat: localitățile din România arată că după război, fără drumuri, fără rețele de apă și canalizare, afară școli și grădinițe moderne.

Majoritatea primarilor din România folosesc funcția publică pentru propriile interese, corupția și birocrația reprezintă unica lor realizare.

PSD și PNL vor da pensii speciale și la primari deoarece primarii le vor aduce voturi. Nu contează că ei sunt câteva zeci de mii, adunați în 33 de ani, contează că românii pot suporta aceste umilințe fără a ieși în stradă .

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button