Internațional

Redresare prin înarmare – Șefa Comisiei Europene vrea să plătim cu fonduri europene armamentul pentru Ucraina

Conform propunerii Comisiei Europene, fondul de 500 milioane euro necesar dezvoltării producţiei de armament şi muniţie ar urma să fie constituit prin flexibilizarea fondurilor structurale şi Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă

Avocatul Gheorghe Piperea a reacționat la această propunere: „Redresare prin înarmare…”

Din propunerea de la Bruxelles reiese că „prin flexibilizarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă pentru ca o parte din fonduri să ajungă la companiile din industria europeană de apărare în scopul trimiterii de arme şi muniţii Ucrainei, Uniunea Europeană pregăteşte un artificiu legal cu iz de deturnare de fonduri”

UE s-a împrumutat de pe piaţa de capital pentru a face rost de cei 750 mld euro necesari. Sursa de rambursare a acestei sume o constituie, desigur, taxele şi impozitele plătite de noi (şi evitate de giganţii economici şi tehnologici şi de miliardarii europeni).

Deci UE s-a împrumutat ca să împrumute statele membre UE, care vor restitui împrumuturile din taxele şi impozitele plătite de noi (şi evitate, desigur, de sus-numiţii). Băncile şi investitorii în obligaţiuni câştigă de două ori, fără niciun risc.

Salariile europenilor s-au diluat în numai 15 ani de astfel de politici înţelepte cu 60%, chiar dacă, nominal, au rămas la fel sau au crescut nesemnificativ. Sărăcirea celor peste 110 mil europeni UE vine mai ales de aici.

Cu toată severitatea acestei destinaţii fixe originare a celor 750 mld euro din PNRR, UE a reuşit să reorienteze 250 mld euro către RePowerEU, adică spre «eco green shit-ul» noilor energii şi al maşinilor electrice care se descarcă rapid, ca bateriile chinezeşti, şi costă la încărcare ca vinul grand cru franţuzesc sau ca genţile «vuiton».

Asta se numeşte, în limbaj penal, deturnare de fonduri.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button