Actualitate

Reacția ministrului Educației de la Chișinău, după amenințările lui Dodon: „Există legislație”

Igor Șarov, ministrul Educației de la Chișinău, consideră că își poate exprima opinia referitor la un subiect, atunci când poartă responsabilitatea pentru sistemul educațional, dar și pentru sănătatea profesorilor și a elevilor. Afirmații în acest sens au fost făcute după ce recent președintele Igor Dodon a declarat că dacă „și-ar dori ministrul a fi demis mâine” pentru critica adusă la adresa sa.

Eu vreau să cred că pot să-mi permit să-mi expun un punct de vedere atunci când ai în spate un sistem educațional, oamenii de cultură, sănătatea și responsabilitatea cărora trebuie să mi-o asum”, a precizat Igor Șarov pentru presa de la Chișinău.

În context, ministrul Educației de la Chișinău, a menționat că în ceea ce privește demisia din funcție există legislație. „Eu nu pot să comentez expresia sau spusele domnului președinte Dodon fiindcă eu mi-am expus un punct al meu de vedere vizavi de acest subiect. Noi trăim într-un stat democratic, fiecare își expune punctul de vedere și lăsăm la atitudinea cetățenilor să judece în ce măsură am avut dreptate. Astăzi a fost emis un comunicat prin care a fost declarat că noi nu comentăm declarațiile politicienilor care sunt implicați în campania electorală, iar în ceea ce privește demisia, există legislația”, a declarat Igor Șarov.

Precizăm că supărarea lui Dodon, vine în contextul în care săptămâna trecută, ministrul Educației de la Chișinău a luat atitudine și l-a criticat dur pe șeful statului, care în cadrul unei vizite la un liceu din Republica Moldova, a fost surprins interacționând cu mai muți elevi și profesori fără a purta mască și mănuși, dar și fără a păstra distanța socială.

La câteva zile după reacția lui Șarov, președintele a spus că va discuta cu acesta și-l va ruga să se documenteze despre vizita sa în acea instituție și despre respectarea tuturor măsurile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. „Dacă nu poate să se documenteze, atunci se pot lua și alte decizii, inclusiv politice… ca să se învețe să se documenteze”, a mai punctat Dodon.

Amenințările șefului statului la adresa lui Șarov au provocat discuții aprinse în societate, iar un grup de persoane a inițiat și o petiție întru susținerea ministrului Educației de la Chișinău.

Ministrul Educației, despre spusele lui Igor Dodon ce ține de persoana sa – tema-i consumată.

Publicată de Gheorghe Gonța pe Joi, 17 septembrie 2020

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button