Actualitate

Războiul este ultima problemă a României – Un hoț a furat arma și muniția de la un militar român

Persoana care a furat, sâmbătă seara, o mitralieră și un încărcător cu 30 de cartușe de la o unitate militară din Mamaia Sat este încă de negăsit. Hoțul purta cagulă când l-a atacat pe militarul aflat în gardă, de pază. Potrivit Ministerului Apărării, agresorul l-a luat prin surpindere pe miliatar, l-a atacat cu un cuțit, taindu-l la mână, apoi i-a luat arma și încărcătorul cu 30 de catușe, a sărit gardul unității și a fugit.

Polițiștii au instituit filtre în trafic și verifică zona. Astfel de filtre sunt organizate și pe Autostrada Soarelui. Anchetatorii au stat de vorbă cu militarul jefuit și cu colegii săi, potrivit surselor menționate anterior.

Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului, potrivit Ministerului Apărării.

MApN a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare.

Peste 90 de filtre au fost instituite în cinci județe în cele peste 40 de ore de când arma unui militar din Constanța, dar și 30 de cartușe sunt de negăsit. Tot de atunci este căutat și bărbatul mascat, care le-ar fi furat, sâmbătă seara, direct dintr-o unitate militară din Mamaia Sat.

Anchetatorii iau în calcul ca bărbatul căruia i-a fost luată arma să fie supus unei expertize cu detectorul de minciuni.

În cadrul anchetei, sunt analizate mai multe imagini de pe camerele de supraveghere din zonă.

Back to top button