Răsturnare de situație: Liderul separatist de la Tiraspol mulțumește României

Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol, a schimbat astăzi macazul și a recunoscut că, de fapt, cele 1810 doze de vaccin AstraZeneca, ce urmează să ajungă în regiunea transnistreană vin din partea României.

După ce ieri, a încercat să dezinformeze populația din stânga Nistrului, declarând că dozele de vaccin AstraZeneca, ce urmează să ajungă în regiunea transnistreană sunt „un ajutor umanitar din partea Organizației Mondiale a Sănătății”, astăzi liderul separatist de la Tiraspol s-a răzgândit și spune că nu a fost înțeles corect. „„Ieri am scris că în curând vom primi vaccinuri anti-COVID în cadrul ajutorului umanitar pe linia OMS. Se lucrează în acest sens. Însă, primele dozele de vaccin AstraZeneca, care vor ajunge în regiunea transnistreană vor fi din partea României. Astăzi, așteptăm să vină lotul cu cele 1810 doze de vaccin. Exprim recunoştință României şi tuturor partenerilor care ne ajută în timpul pandemiei”, a scris Krasnoselski pe Telegram.

Totodată, liderul separatist a ținut să precizeze că, în conformitate cu înțelegerile pe care le-ar fi avut cu reprezentanții administrației prezidențiale de la Moscova, în regiunea transnistreană ar urma să ajungă și vaccinul rusesc Sputnik-V, „care va mări potențialul regiunii în lupta cu pandemia”.

Amintim că recent, atât președintele Maia Sandu, cât și Ministerul Sănătății de la Chișinău au informat că din cele 21.600 de doze donate de România Republicii Moldova, peste 1800 vor ajunge în regiunea transnistreană.

S-a întâmplat după ce la 28 februarie 2021, în Republica Moldova a ajuns primul lot de vaccin anti-COVID-19 oferit de România, care face parte din cele 200.000 de doze promise la sfârșitul anului trecut de președintele Klaus Iohannis.

Totodată, Ambasada României la Chișinău a mai precizat joi, 4 martie 2021, că pe lângă cele 1810 de doze de vaccin, regiunii transnistrene i-au fost repartizate 100 000 de măști chirurgicale, 10 000 măști de protecție de tip FFP3, 9000 de complete combinezon inclusiv cu glugă, 500 de perechi încălțăminte de protecție și 10 000 de mănuși de unică folosință cu manșetă medie. Echipamente ce fac parte, de asemenea, din ajutorul umanitar trimis de România în R Moldova și care, până pe 4 martie, nu au fost preluate din depozitele de la Chișinău.

 » sursa: www.infoPrut.RO