Actualitate

Rareș Bogdan, umbra lui Florin Cîțu: Nu cedăm în fața PSD, primul premier trebuie să fie de la PNL

Prim-vicepreşedinte PNL Rareş Bogdan confirmă varianta unei rotaţii a viitorilor prim-miniştri PNL şi PSD şi a susţinerii liberalilor pentru Marcel Ciolacu în acest post. Europarlamentarul liberal a dat de înțeles că PNL nu renunță la funcția de premier în acest moment, fiind nominalizat președintele partidului, Florin Cîțu.

„Nu s-a pus problema în cadrul negocierilor ca PNL să cedeze poziţia de premier sau să accepte o eventuală rotativă. La BPN s-a votat intrare în negocieri cu PSD, nu s-a discutat şi subiectul rotativei. Primul lucru pe care va trebui să-l facă PNL va fi să punem în discuţie acest scenariu al rotativei, pe care BPN să-l voteze sau nu – dar în cazul în care se opun rotativei înseamnă practic ieşirea din negocieri cu PSD – iar chestiunea premierului prima oară (…) să fie un premier PSD, indiferent de numele acestuia, (…) nu cred că vreun lider PNL, de la preşedintele partidului la altcineva, are măcar curajul să intre în BPN şi să propună aşa ceva”, a afirmat Rareş Bogdan la Digi 24. 

El a precizat că dacă se va ajunge la negocieri să se propună PNL sistemul de rotativă, decizia trebuie supusă votului BEx şi apoi în BPN.

Rareş Bogdan a fost întrebat dacă exclude varianta ca Florin Cîţu să fi explorat o altă variantă decât cea agreată.

„Domnul Florin Cîţu este preşedintele PNL, cunoaşte foarte bine statutul PNL şi nu ia decizii de unul singur, ci le ia în consens sau cu majoritatea leadership-ului liberal întrunit în foruri statutare. Domnia sa ştie foarte bine starea de spirit, ştie cât de greu a fost să începem discuţii, să stăm la masă cu cu PSD şi sunt absolut convins că domnia sa nu ar putea impune aşa ceva şi că este o strategie de negociere folosită de cei intr-o eventuală coaliţie guvernamentală”, a declarat Rareş Bogdan la Digi 24,

Back to top button