Actualitate

Rareș Bogdan, Dan Vîlceanu sau Lucian Bode: cele 3 nume vehiculate pentru funcția de premier

Guvernul Dacian Cioloș și care nu va fi investit niciodată este deja istorie. Acesta a primit aviz negativ aproape în linie în toate comisiile de specialitate ale parlamentului. Așa că principalele partide din România fac deja jocurile pentru o nouă listă de propuneri.

Atenția principală este îndreptată asupra PNL, acolo unde la momentul de față sunt vehiculate trei nume, dar Florin Cîțu nu face parte din cei nominalizați. Președintele României i-ar fi cerut ca PNL să vină cu o propunere reală care să nu ducă la alegeri anticipate și care să găsească numărul suficient de voturi pentru a dispune de o majoritate în parlamentul României.

Persoanele ce se bat pentru șansa cea mare sunt Rareș Bogdan, Dan Vîlceanu și Lucian Bode.

Rareș Bogdan a devenit eminența cenușie a echipei câștigătoare, omul care a girat pentru ca Florin Cîțu să ajungă președintele la PNL, deși putea pretinde această funcție pentru el. Acesta ar avea rezerve cu privire la nominalizarea sa, în condițiile în care acest lucru ar impune părăsirea funcției de europarlamentar pentru o prezență permanentă la București.

Dan Vîlceanu este un apropiat al lui Florin Cîțu, un prieten intim al acestuia și în care președintele PNL are o mare încredere. Sigur că nominalizarea ar trebui să se bazeze pe competențe, ca să nu ajungem din nou în situația catastrofală de astăzi și care este generată de fostul premier.

Dan Bode are susține în partid din partea ambelor tabere, atât tabăra Orban cât și tabăra Cîțu. Acesta este considerat o variantă bună de premier, susținut fiind și de Emil Boc, un greu în partid și cu care a fost coleg în PDL.

Varianta în care PNL să nu conducă guvernul României nu există, doar ei și USR având numărul suficient de voturi pentru a investi un guvern, opoziția fiind încă prea mică pentru a dispune de numărul de voturi necesar.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button