Distribuți acest articol

Deși nu are nici o explicație pentru întârzierea acestor concursuri, Ministrul Muncii, Raluca Turcan, propune ca presa să facă treaba ministerului. Turcan este optimistă și speră că lucrurile vor merge bine de acum încolo și toți cei care doresc să se înscrie la concursuri vor afla la timp despre organizarea acestora.

România are 250.000 de dosare de pensii cu şină, 1,3 milioane de dosare sunt într-un format digital primitiv, iar pentru restul de până la 5 milioane sunt nesincronizări între sistemele informatice.

„Procesul a fost scurtat la maximum, procesul de selecție a personalului suplimentar, astfel încât la jumătatea lunii septembrie să fim cu echipă completă și procesul de evaluare-digitalizare să intre în linie dreaptă, astfel încât să menținem calendarul asumat în PNRR. Mă bazez pe dumneavoastră (nr.. presă) că veți informa că începe procesul de depunere a dosarelor pentru funcții publice.”, a spus Raluca Turcan.

Ea a adăugat că a cerut președinților caselor județene de pensii să anunțe că începe acest proces de selecție.

„800 de persoane cu studii superioare și 200 de persoane cu studii medii pot să participe în acest proces de selecție pentru suplimentarea personalului din casele județene de pensii. Le-am cerut președinților caselor județene de pensii să nu creeze false așteptări și să spună foarte limpede că suplimentarea de personal se face pe o perioadă determinată, până la finalul anului 2022”, susține ministrul Muncii.


Distribuți acest articol