Actualitate

Raluca Turcan: „Toți angajații ar trebui să aibă acces la muncă doar pe baza certificatului verde”

Raluca Turcan, ministrul demis al Muncii, susține introducerea unor restricții suplimentare pentru eficiența luptei împotriva pandemiei. Turcan susține că toți angajații din instituțiile publice ar trebui să aibă acces la muncă doar pe baza certificatului verde.

„Întotdeauna am optat pentru măsuri propuse de specialiști. De aceea va avea loc la Palatul Cotroceni o întâlnire convocată de președinte, în care specialiștii vor propune măsurile pe care guvernul le va impune în perioada următoare. Cert este că avem o uriașă nevoie de valorizare a certificatului verde. Cred că în instituțiile publice certificatul verde trebuie să fie pașaport de acces la muncă. Telemunca poate să fie o opțiune mult mai folosită acolo unde este posibilă. Reducerea interacțiunilor și a deplasărilor cred că pot să fie măsuri binevenite în acest context”, a declarat Raluca Turcan, la Digi 24.

Ministrul demis al Muncii susține că este nevoie și de cenzurarea masivă a opiniilor anti-vaccinare, referindu-se la influența unor state din afara UE și a NATO.

„Cred că CNA a fost absent, pentru că am0 avut campanii antivacciniste susținute nu doar de țări care nu au legătură cu NATO și UE. Dacă mă întrebați pe mine, tot ceea ce înseamnă curent antivaccinist ar trebui preîntâmpinat în acord cu instituțiile și cu paginile de comunicare pe social media, astfel încât să nu mai fim victimele unor campanii de dezinformare și descurajare a populației”, a mai declarat Turcan.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button