Distribuți acest articol

Sindicaliștii din Poliția Română lansează un atac dur la adresa Guvernului Cîțu și ministrul Muncii, Raluca Turcan. Aceștia susțin că „încă nu s-a hotărât între promisiunea că nu se taie salarii și amenințarea cu plafonarea sporurilor la maxim 20% față de 30% în prezent”.

“Ministrul muncii încă nu s-a hotărât între promisiunea ca nu se taie salarii și amenințarea cu plafonarea sporurilor la maxim 20% față de 30% în prezent, ori certitudinea cu scaderea bazei de raportare a coeficienților de la 2500 lei la 2300 lei. Raluca Turcan încadrează ca fake news afirmațiile privind riscul de diminuare a unor salarii, dar nu încetează să arunce în spațiul public extreme ciudate descoperite prin cotloanele politice ale sectorului bugetar, cu salarii enorme sau sporuri fără număr. În același fel în care premierul României a suprasaturat spațiul public cu amenințări la adresa bugetarilor cu toate că el însuși nu se îndură încă să stopeze fluxul de numiri politice la vârf, în toate domeniile, pe posturi calde plătite cu bani grei și pe criterii care nu au legatură cu competența.” susține sindicaliștii de la PUBLISIND 

“La distanță de peste o lună de la adoptarea Memorandumului pe modificare a salarizării din sistemul public, o adresă transmisă confederațiilor sindicale ne informează că… încep consultări și cu iritanții de parteneri sociali, care nu se mai satură să ceară bani și sporuri. Căci fix în acest mod ne văd guvernanții actuali. Blocul Național Sindical va transmite componența delegației (titulari și supleanți) care va participa la întâlnirile organizate de MMPS. Federația PUBLISIND va avea reprezentanți pe toate domeniile de interes urmând să informam în timp real cu privire la aspectele care se vor discuta” susțin sindicaliștii.


Distribuți acest articol