Distribuți acest articol

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut o descoperire de ultimă oră și afirmă că sistemul de asistenţă socială din România nu şi-a îndeplinit menirea în ultimele trei decenii. Raluca Turcan susține că are soluția salvatoare, care va scoate România din sărăcie.

„După 30 de ani, cu mulţi ani de politică de stânga, asistenţa socială în România e o ruşine. Şi o spun cu mâna pe inimă, întrucât ea este concentrată în mare parte pe nişte beneficii, adică nişte sume de bani care ţintesc sau nu ţintesc spre persoanele vulnerabile, ajută sau nu ajută; cert este că discrepanţele sociale s-au adâncit şi cei săraci sunt şi mai săraci şi vulnerabili, iar cei care au putut să se dezvolte şi-au văzut, practic, singuri de drum, fără implicarea statului”, a declarat Raluca Turcan, la Pitești.

Ea a adăugat că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă există „o finanţare fără precedent” pentru partea de asistenţă socială.

„Pe infrastructura socială avem prevăzuţi 100 de milioane de euro, care înseamnă centre pentru persoane cu dizabilităţi, pentru copii şi, de asemenea, sprijinirea economiei sociale”, a precizat ministrul Muncii.


Distribuți acest articol