Distribuți acest articol

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, ne uimitește pe zi ce trece cu declarațiile susținute, iar după gândirea doamnei, un copil nu are nevoie de bani, ci de un set de servicii integrate, de asistență și de consiliere în toate domeniile. Raluca Turcan este foarte deranjată de mediatizarea prea mare a acestui subiect, dar a și găsit un vinovat pentru acest lucru: partidul PSD.

„Un copil, dacă vreți să fie ajutat cu adevărat, dacă este vulnerabil, are nevoie de servicii integrate, de asistență medicală, de consiliere școlară, de consiliere educațională, de consiliere vocațională. Dacă există cea mai mică resursă pentru a face această majorare, noi o să o identificăm, însă, iarăși, nu mi se pare firesc să fie manipulați în permanență politic. Acestea sunt cifrele, aceștia sunt banii. V-am zis, întotdeauna ai și varianta cealaltă, să cheltuiești nesăbuit, să te împrumuți…”, spune Raluca Turcan.

„Această etapizare a fost făcută undeva spre finalul anului trecut, când am sperat că bugetul de anul acesta va putea susține cele două majorări. Când s-a realizat bugetul pentru anul 2021, am putut să plătim pentru alocații 1% din PIB. Eu nu zic că alocația e mare, în niciun caz. Cred că în România și copiii, și persoanele vârstnice, și asistații sociali au nevoie de un sprijin mult mai puternic și mai pregnant din partea statului, dar pe de altă parte acum pentru alocații plătim 1%. Un copil, dacă vreți să fie ajutat cu adevărat, dacă este vulnerabil, are nevoie de servicii integrate, de asistență medicală, de consiliere școlară, de consiliere educațională, de consiliere vocațională.” vorbește experiența din ministrul Muncii.


Distribuți acest articol