Actualitate

Raluca Turcan: „Părinții care nu își dau copiii la școlile cu profil tehnic fac o mare greșeală”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, îi atacă pe părinții care nu vor să își ducă copiii la școlile cu profil tehnic, pe motiv că elevul de la un liceu tehnic nu ar beneficia de o şansă egală cu un copil de la un liceu teoretic.

„Am observat astăzi o discuţie legată de soluţiile pe care autorităţile le gândesc când vine vorba de faptul că, în câţiva ani, nu vom mai găsi meseriaşi decât din Africa sau Asia care să ne repare o ţeavă sau să lucreze în construcţii şi, de aceea, vreau să răspund cu câteva precizări.

Peste tot, angajatorii se plâng de lipsa forţei de muncă şi de sistemul de educaţie care a rămas în urma cerinţelor actuale de pe piaţa muncii. Ştiu însă cazuri în care parteneriatele dintre liceele tehnice şi agenţi economici, iniţiative bune şi gândite practic să ajute elevii, viitori ucenici şi angajatori deopotrivă, au eşuat pentru că mentalitatea generală este de evitare a înscrierii copiilor în şcoli cu profil tehnic, teama fiind că, în felul acesta, elevul de la un liceu tehnic nu ar beneficia de o şansă egală cu un copil de la un liceu teoretic.

Cred că este o greşeală şi spun asta şi ca părinte, nu doar ca ministru al Muncii. Cred că este bine şi este, de asemenea, un câştig în viaţă pentru acei copii care urmează orice şcoală din care deprind o meserie. Lipsesc meseriaşii, instalatorii, electricienii, lucrătorii în service-uri”, susţine Raluca Turcan pe Facebook.

În acest context, Raluca Turcan face apel la agenţii economici „să ajusteze salariile pe măsura cererii de angajaţi buni, pentru ca românii să nu mai plece din ţară”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button