Distribuți acest articol

Raluca Turcan laudă acțiunile actualului Guvern cu privire la creșterea alocațiilor. Ministrul Muncii susține că la cererea partidului PNL, alocațiile au crescut în 2020 și în 2021. Din păcate, creșterile s-au oprit anul acesta, iar promisiunile făcute de același partid au fost șterse. Copiii vor mai vedea creșteri de alocații abia în anul 2022, dacă nu își schimbă Florin Cîțu părerea.

„Guvernul și-a asumat să susțină creșterea etapizată a alocațiilor cu 20%. Și pentru că, dincolo de declarațiile populiste, cifrele vorbesc cel mai bine, merită amintit și cuantumul alocațiilor de la care s-a plecat și calendarul de creșteri pe care guvernul l-a respectat.

De la 1 ianuarie 2021, așa cum am promis, am crescut din nou, la 214 lei, pentru copiii între 2 și 18 ani și 427 de lei, pentru copiii până în 2 ani și copiii cu handicap. Acestea sunt cifrele. Regret ca în Parlament s-a ratat susținerea fermă a unor angajamente din programul de guvernare și agenda guvernamentală.
Știu că se discută despre responsabilitate politică și despre responsabilitate instituțională și trebuie ca românii să înțeleagă un lucru: guvernul își respectă angajamentele, iar creșterile succesive ale alocațiilor o dovedesc. Însă venim după o criză economică și de sănătate majoră, pe care nu am depășit-o încă complet.

Am obținut cu efortul tuturor românilor o creștere economică bună pe două trimestre la rând. Avem un program de investiții angajat ca să consolidăm această creștere. Este nevoie de responsabilitate să facem toate aceste lucruri. Și este nevoie ca politicienii să înțeleagă asta și să lase la o parte demagogia și promisiunile nefondate, pentru că nu duc nicăieri.”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Distribuți acest articol