Actualitate

Raluca Turcan îl laudă pe Florin Cîțu: „Revenirea economiei se datorează măsurilor bune luate de Guvern”

Raluca Turcan este un susținător de primă linie pentru premierul Florin Cîțu în alegerile interne din PNL. Ministrul Muncii susține că datele prezentate marți de INS vin să confirme teoria „revenirii în V” propagată de premierul Cîțu în ultimul an. Turcan susține că revenirea economiei se datorează măsurilor bune luate de Guvern.

„Creșterea PIB cu 13,6% în trimestrul II 2021 faţă de acelaşi trimestru din anul 2020 și creșterea cu 6,2% în primul semestru al acestui an comparativ cu semestrul I 2020 este urmarea intervenției prompte a guvernului pentru atenuarea consecințelor pandemiei.

Se confirmă ceea ce guvernul Cîțu a urmărit și ceea ce premierul promitea, împotriva multor sceptici, o revenire economică în V după căderea dura de anul trecut.

Și mai merită adăugat că, în ultimele 7 luni, numărul contractelor de muncă a crescut cu aproximativ 120.000 față de 2020.

Ultimele 2 luni au însemnat pentru piața muncii 34.000 de contracte noi de muncă. Din acestea, 4.000 de contracte de muncă au fost încheiate în cadrul burselor organizate până acum de ANOFM.

Și trebuie privite lucrurile în context, tocmai pentru a înțelege că guvernul acționează corect: România beneficiază de o creștere economică solidă în condițiile în care, în semestrul 2, multe economii sunt afectate de fenomene globale cu efect puternic negativ: dezechilibre în fluxurile de producţie şi logistice și creșterea preţurilor materiilor prime şi materialelor”, scrie Raluca Turcan pe Facebook.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button