Distribuți acest articol

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susține că nu se intenţionează creşterea obligatorie a vârstei de pensionare, fiind luată în calcul doar posibilitatea de prelungire a activităţii în cazul salariaţilor care doresc acest lucru. În 30 de ani de zile, guvernele nu au fost în stare să vină cu o soluție coerentă cu privire la calcularea pensiilor.

„Noi susţinem continuarea vieţii active opţional şi nu luăm în calcul creşterea obligatorie a vârstei de pensionare. Am asistat la o serie de dezinformări care sunt lansate, cele mai multe dintre ele, în mod voit, tocmai pentru a crea neîncredere printre beneficiarii sistemului public de pensii, amăgiţi foarte mulţi ani.

Noi suntem într-un plin proces de reformă pe sistemul public de pensii. Acest proces are două componente, componenta tehnică şi componenta legislativă.

În orice ţară din lumea aceasta, când se vorbeşte despre reformă, evident că se discută lucruri. Dar noi, ca ţară, în contextul actual al speranţei de viaţă la naştere, speranţei de viaţă la pensie şi ca urmare a calităţii vieţii profesionale, nu putem lua în calcul creşterea vârstei de pensionare„, a precizat ministrul Muncii.


Distribuți acest articol