Actualitate

Raed Arafat nu a știut că trebuie să respecte legile țării: „Îmi pare foarte rău, dacă ordinele nu sunt în concordanţă cu Constituţia

Raed Arafat a anunțat că toate intervențiile chirurgicale vor fi amânate pentru 30 de zile. Acest ordin a condus spre un adevărat scandal, având în vedere că nu este în concordanță cu Constituția României. Oamenii au nevoie de intervenții și tratamente medicale, dar se pare că în România autoritățile au eradicat toate bolile, mai puțin covid-19.

Arafat a făcut o serie de declarații halucinante referitoare la Ordin, după ședința de guvern. El a afirmat că i s-a spus, fără a preciza cine i-a spus, că Ordinul nu trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial și apoi a recunoscut că documentul nu respectă nici măcar Constituția.

”Este un ordin care este publicat deja pe toate site-urile de mass media şi peste tot. Nu face parte din ordinele care ni s-a spus că trebuie să fie publicate în Monitorul Oficial. Plus, este un ordin de management şi de triaj într-o situaţie de dezastru şi, îmi pare foarte rău, dacă medicina de dezastre nu este în concordanţă cu Constituţia, eu, ca medic, până mi se spune să mă opresc, din cauza Constituţiei, trebuie să respect salvarea vieţii şi principiile pe care le-am învăţat în acest domeniu.”, a spus Raed Arafat.

Întrebat cum vede faptul că pacienţii ar putea ataca în contencios administrativ acest ordin, Arafat a răspuns că va explica şi în faţa instanţei motivele pe care le-a avut în vedere.

„Normal, este dreptul oricăruia să se îndrepte în justiţie. Vom explica în justiţie ce am făcut. Sperăm să înţeleagă lumea. Medicina are reguli şi principii. Cine vrea să vadă ce am aplicat – dacă respectă principiile internaţionale ale medicinei şi, mai ales, ale situaţiilor de dezastre medicale – o să înţeleagă că nu am ieşit deloc din normalitate şi din ce s-ar face în orice ţară”, a spus el.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button