Distribuți acest articol

Senatorul PSD Marius Dunca consideră că incoerența restricțiilor impuse de Guvern afectează grav viața românilor. Măsurile au fost impuse fără o consultare prealabilă a mediului de afaceri și a sectoarelor vitale. Raed Arafat a susținut în repetate rânduri că Constituția României este opțională pentru el, iar tot ceea ce contează este salvarea de vieți.

„Impunerea din nou a unor restricții absurde (închiderea magazinelor mai devreme, restricții de circulație noaptea pentru cei nevaccinați) este de neconceput. Constatăm, cu stupoare, că în România virusul umblă mai mult noaptea pe străzi. Dacă se vine din nou cu măsuri aberante, populația nu va respinge doar aceste restricții, ci și pe cele absolut necesare: purtarea măștii în spații închise sau în mijloace de transport, distanțarea. Împărțirea românilor în români buni și români răi, în funcție de vaccinare, nu va rezolva nici ea pandemia, dimpotrivă.

Am fost martori la o serie de gafe. Din Hotărârea de Guvern care reglementa noile reguli lipsea și partea care menționa că accesul în mall-uri sau unități de cazare se face doar cu certificatul verde de vaccinare. De asemenea, școlile și grădinițele private au putut să funcționeze tot din cauza unei erori din cadrul HG, în timp ce elevii din învățământul de stat au intrat în vacanță forțată timp de 2 săptămâni. Coerența restricțiilor este compromisă atunci când închizi școlile, dar lași sălile de jocuri de noroc deschise.

Contradicțiile și incoerența restricțiilor fac ca românii să nu mai aibă încredere în autorități. Încă de la începutul pandemiei, cetățenii nu au consultați, ci au fost în permanență certați, mustrați și li s-au îngrădit libertățile.” a încheiat președintele PSD Brașov, Marius Dunca.


Distribuți acest articol