Internațional

„Putin, hoţul”: Spre Moscova se îndreaptă blindatele armatei! Revolte în Rusia la -52 de grade Celsius, din cauza arestării lui Alexei Navalnîi

La -52 de grade, oamenii protestează în nordul extrem al Rusiei, față de arestarea lui Alexei Navalnîi. Spre Moscova se îndreaptă blindatele armatei ruse. Puterea de la Kremlin tremură și se așteaptă la un protest masiv din partea cetățenilor ruși care s-au săturat de sistemul oligarhic condus de Vladimir Putin. Lumea scandează la protestele din orientul extrem, „Trăiască Belarus”. Se pare că avem o iarnă cu gust de libertate în Rusia.

În zeci de oraşe, manifestanţii au scandat „Putin, hoţul”, „Navalnîi, suntem alături de tine” sau „Libertate pentru prizonierii politici”.

Primele manifestaţii au început în Extremul-Orient şi în Siberia, la  Vladivostok, Khabarovsk, Novossibirsk şi Tchita, iar, potrivit AFP, forţele de ordine au intervenit, uneori cu brutalitate. La Moscova, în piaţa Puşkin, s-au strâns sute de persoane care au scandat „Ruşine” şi „Libertate”. 

Şi la Iakuţk, la sud de Cercul Polar, o sută de protestatari au ignorat temperaturile de -50 de grade Celsius şi şi-au manifestat susţinerea pentru Navalnîi.

————————————————————————————————————

————————————————————————————————————

Aproape 860 de persoane au fost deja arestate, iar la Vladivostok poliţia a lovit manifestanţii cu bastoanele.

Back to top button