Actualitate

PSD sub Ciolacu devine tot mai neomarxist. Pentru a fi frecventabili au renunțat la patriotism

PSD sub Ciolacu devine tot mai neomarxist. Pentru a fi frecventabili au renunțat la patriotism.

În epoca lui Liviu Dragnea principalul partid de guvernare căpătase puțin ștampila de partid prea naționalist. Sigur că dincolo de vorbe aproape nimic nu reflecta vreo formă de patriotism, nimic nu se schimbase în PSD, rămăsese în continuare un simplu instrument politic al grupărilor diverse de interese.

În acea perioadă, sub atacurile presei neomarxiste din România, PSD părea că se distanțează de Uniunea Europeană, relațiile cu socialiștii europeni se cam răciseră.

O dată cu apariția AUR zona de patriotism a căpătat noi dimensiuni. Așa se face că în viziunea europeană PSD a devenit mai mult decât frecventabil, numai bun pentru guvernare. Pe la conducerea PSD există impresia că în România poți conduce numai dacă ceri voie de la Bruxelles, ori din acest motiv ei stau tot timpul cu ochii în acea direcție.

PSD începe ușor-ușor să se mute spre zona neomarxistă ocupată acum de USR și PNL. De altfel alianța cu PNL confirmă acest lucru. Acum trebuie să fie mai atenți la drepturile minorităților, să o dea mai puțin cu România, mai mult cu globalizarea, se observă abandonarea unor teme patriotice pentru a da bine la partenerii din afara țării.

Back to top button