Actualitate

PSD crește vârsta de pensionare pentru femei: Muncim ca să plătim pensii speciale

În vreme ce multe țări europene caută soluții pentru a asigura bunăstarea cetățenilor lor în contextul demografic și economic în schimbare, guvernarea PSD decide să facă un pas înapoi. Creșterea vârstei de pensionare pentru femei reprezintă nu doar o încălcare a promisiunilor electorale, dar și o dovadă vie a incapacității de gestionare a bugetului de stat în mod judicios.

Într-o epocă în care egalitatea de gen este în centrul atenției pe scena internațională, decizia PSD de a ridica vârsta de pensionare pentru femei pune în lumină negativă România. Acest lucru este și mai agravant ținând cont de faptul că femeile, în medie, au salarii mai mici decât bărbații și fac față unui set de provocări unice legate de echilibrul dintre carieră și viața de familie.

Muncim mai mult, dar unde merg banii?

În loc să caute soluții de optimizare a cheltuielilor și de combatere a evaziunii fiscale, guvernarea PSD alege să pună povara pe umerii femeilor. Iar întrebarea firească care se ridică este: unde merg banii noștri? Răspunsul pare să fie simplu: către pensii speciale. În loc să finanțeze programe de educație, sănătate sau infrastructură, guvernul preferă să aloce sume importante pentru pensiile speciale.

Este bine cunoscut faptul că sistemul de pensii speciale este extrem de costisitor pentru bugetul de stat. Totuși, în loc să abordeze această problemă în mod transparent și echitabil, guvernarea PSD alege să transfere responsabilitatea către cetățenii de rând. Astfel, în timp ce unii se bucură de privilegii, majoritatea românilor sunt forțați să muncească mai mult și să aștepte mai mult timp pentru a beneficia de drepturile lor.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button