Actualitate

PSD crește taxele. Să mănânci la restaurant va deveni un lux

În cadrul unei conferințe de presă ținute ieri, Partidul Social Democrat (PSD) a anunțat o serie de schimbări fiscale majore care vor afecta semnificativ industria HORECA din România. Noile prevederi legislative au provocat valuri de nemulțumire printre proprietarii de restaurante și clienții acestora, anticipându-se că mâncarea în oraș va deveni un lux.

Potrivit documentului prezentat de PSD, taxele pentru restaurante și alte instituții de alimentație publică vor fi majorate semnificativ, măsură justificată prin necesitatea de a acoperi costurile crescute ale serviciilor publice și infrastructurii.

Creșterea taxelor va determina inevitabil creșterea prețurilor la meniurile restaurantelor. Aceasta, la rândul său, va influența deciziile consumatorilor de a mânca în oraș, făcând din mâncatul la restaurant un lux pe care multe persoane nu și-l vor putea permite. În acest context, restaurantele, cafenelele și alte unități de alimentație publică se vor confrunta cu o reducere substanțială a clienților și a veniturilor.

„Nu este doar o lovitură pentru noi, proprietarii de restaurante, ci și pentru clienții noștri care se bucură de experiența de a mânca în oraș”, a declarat Alexandru Popescu, proprietarul lanțului de restaurante Bistro București. „Aceste taxe vor transforma o plăcere accesibilă într-un lux.”

Criticii acestei măsuri afirmă că aceasta va afecta în mod direct angajații din industria restaurantelor, precum și pe cei care furnizează produse și servicii către acestea. Se așteaptă ca numărul locurilor de muncă din acest sector să scadă, iar consecințele negative să se extindă la economia națională.

În ciuda protestelor din partea industriei și a opiniei publice, PSD susține că această măsură este necesară pentru a susține serviciile publice și investițiile în infrastructură, deși este clar că banii vor fi folosiți în cadrul campaniei electorale.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button