Actualitate

PSD, complice cu PNL în problema minerilor! Șeful PSD de la Bruxelles: Cărbunele nu are nici un viitor în România

Marcel Ciolacu și tot PSD-ul au tăcut complice în problema minerilor din Valea Jiului și i-au lăsat pe cățeii lui Iohannis să își bată joc de oameni. Conducătorii actuali sunt sclavii șefilor de la Bruxelles, astfel România nu mai este independentă energetic și economic. Am ajuns o colonie de consum și primim ordine de sus mai ceva ca în timpul URSS.

Ce spune șeful lui Ciolacu

Cărbunele nu are niciun viitor, iar România ar trebui să propună un plan de renunţare totală la utilizarea acestei resurse pentru a produce energie, a declarat marţi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans.

„Trebuie să fiu brutal de sincer: cărbunele nu are niciun viitor. De ce industria europeană de cărbune are probleme? Din cauze pur economice, pentru că nu mai există cerere pentru cărbune. Se scufundă. S-au dat subvenţii de miliarde şi miliarde care ar fi putut fi folosite mai bine pentru a crea un viitor pentru oamenii care lucrează azi în industria minieră. Dacă adăugăm la asta şi amprenta de carbon a cărbunelui, trebuie să fim sinceri să spunem că nu există un viitor al cărbunelui”, a spus Timmermans în cadrul unei conferinţe de specialitate.

Totuşi, oficialul european susţine că există un viitor pentru oamenii care lucrează acum în această industrie: „Trebuie să spunem clar acest lucru şi să mobilizăm mecanismul de tranziţie justă pentru a fi siguri că regiunile miniere se redefinesc, că vor exista noi posibilităţi acolo”.

„Sper că România va veni în curând cu un plan de renunţare totală la cărbune şi modul cum să facă asta şi vă asigur că noi, la Comisia Europeană, vom fi de partea României pentru a putea face ca acest lucru să se întâmple”, a mai declarat Frans Timmermans, subliniind că „hidrogenul este energia viitorului, inclusiv pentru România”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button