La cât e de beat de putere, Cîțu ar cădea, dacă nu l-ar sprijini Ciolacu – 60m.ro
Distribuți acest articol

Liderii celor două partide s-au întâlnit marți seara, pentru prima dată după armistițiul propus de Nicolae Ciucă. Potrivit unor surse participante la discuții, PSD a solicitat formarea unui guvern PSD-PNL-UDMR.

Social-democrații au solicitat inițial 9 dintre cele 18 ministere, relatează surse politice pentru stiripesurse.ro. Florin Cîțu a refuzat pretențiile PSD, astfel că social-democrații au făcut un pas în spate și au cerut un guvern cu 7 ministere la PSD, 7 ministere la PNL și 4 ministere la UDMR.

PSD ar fi dorit să propună în guvern specialiști pe fiecare portofoliu, persoane recunoscute în domeniile lor, nu membri de partid. Printre portofoliile vizare s-ar fi aflat Justiția, Finanțele (ministere avizatoare), Sănătatea, Justiția și o funcție de vicepremier.

După eșecul negocierilor PNL-PSD, premierul propus și liderii PNL mai au varianta refacerii coaliției cu USR. Formațiunea condusă de Dacian Cioloș dorește însă să intre la guvernare, nu să susțină un guvern minoritar, fie el și unul pe termen scurt.

PNL a propus, marți, un armistițiu politic partidelor parlamentare. Premierul interimar Nicolae Ciucă a trimis oferta liderilor politici din Parlament, potrivit anunțului făcut de liderul PNL, Florin Cîțu.

„Venim azi cu încă un element nou care sperăm să deblocheze această situație măcar pentru o perioadă… Azi premierul desemnat a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document, practic, un armistițiu prin care aceste partide vor susține acest guvern minoritar”, a declarat, marți, Florin Cîțu.

Perioada armistițiului va fi stabilită de comun acord de liderii partidelor parlamentare, a precizat Cîțu.


Distribuți acest articol