Actualitate

PSD anunță că va îndatora țara cu 80 de miliarde și aruncă vina pe Cîțu

Ministrul Finanţelor vorbeşte despre un necesar de împrumut de 80 de miliarde de lei şi aruncă vina pe Florin Cîțu de parcă PSD nu a intrat cu el la guvernare.

„Sunt 80 de miliarde de lei care sunt necesar de împrumut pentru a rostogoli datoria unor guverne anterioare”, a indicat, duminică, Adrian Câciu. „Vom reduce deficitul în continuare, dar plătim consecinţele faptelor antecesorilor noştri”, a adăugat ministrul.

„Să nu uităm că România a făcut un deficit în anul 2020 de 9,4% un deficit imens. Am spus-o şi atunci, când nu eram în zona guvernamentală, de ce nu e bine să faci deficite şi orice criză să crezi că o rezolvi, să nu te uiţi cât creşti deficitul?

Iată! Anul acesta ne împrumutăm pe de o parte să rostogolim datoria creată cu ocazia acelor deficite  – şi nu vă ascund să vă spun că sunt 80 de miliarde de lei care sunt necesar de împrumut pentru a rostogoli datoria unor guverne anterioare – şi pe de altă parte, iată, în contextul în care au situaţie foarte complicată, care e mult mai complicată şi decât criza pandemică şi cred că e cea mai complicată din ultimii 70 de ani şi ai nevoie să ai spaţiu fiscal în care să vii către economie, eşti în situaţia de a reduce deficitul.

Vom reduce deficitul în continuare, dar plătim consecinţele faptelor antecesorilor noştri. Să-şi asume fiecare răspunderea, noi nu vrem să face ceea ce au făcut cei dinainte”, a declarat Adrian Câciu, la o conferinţă de presă organizată la Giurgiu.

Back to top button