Actualitate

Protest în Piața Victoriei – În mandatul lui Iohannis, bugetul pentru educație e mai mic decât bugetul pentru pensiile speciale

Federaţiile din Educaţiei vor picheta sediul Guvernului, cerând salarii decente, mai ales pentru personalul nedidactic. Sindicaliştii afirmă că, în ceea ce privește salariile profesorilor, acestea nu reflectă importanţa socială a muncii depuse.

Cifrele confirmă că în mandatul lui Iohannis, bugetul pentru educație e mai mic decât bugetul pentru pensiile speciale.

România educată a lui Klaus Iohannis mai are de așteptat și va primi în acest an puțin peste 2% din PIB. Legea educației prevede alocarea pentru Educație a 6% din PIB, dar coaliția de guvernare ignoră articolul cu pricina și nu va fi aplicat prea curând.

Suma este una ridicol de mică, cea mai mică alocare din PIB din toată Uniunea Europeană. Pentru politicienii români cu diplome copiate și doctorate plagiate educația nu reprezintă o prioritate. Ei au reușit să ajungă în vârful statului și fără educație.

Dintre toate țările europene, Islanda cheltuiește cel mai mult pe educație (7,1% din PIB), urmată de Suedia (6,9%) și Danemarca (6,3%), potrivit Eurostat. Apoi urmează Belgia, cu 6,2% din PIB și Estonia cu 6% din PIB.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button