Distribuți acest articol

Cătălin Drulă are în șase luni de mandat foarte multe promisiuni pe care nu le-a văzut nimeni finalizate. Ministrul Transporturilor, împreună cu un secretar de stat din același cabinet responsabil de domeniul feroviar, anunță că CFR va avea trenuri cu hidrogen și că viteza acestora va crește de la 50 km/h la 120 km/h pe linia București-Pitești.

Cătălin Drulă, anunţa vineri, la Europa FM, că îşi doreşte trenuri cu hidrogen care să circule din oră în oră:
,,Pentru Bucureşti – Piteşti în ansamblu, este traseul pe care am vrea să introducem trenul cu hidrogen. E vorba de un număr de 10 sau 12 rame, ar trebui să fie trenuri din oră în oră, cu timp de parcurs la viteza de 120 km/oră. În momentul de faţă se fac două ore între Bucureşti şi Piteşti, e neatrăgător”.

În prezent, pe linia Bucureşti – Piteşti (108 km.) trenurile CFR Călători au o durată de parcurs cuprinsă între o oră şi 40 de minute pentru IR, două ore pentru Regio Expres respectiv două ore şi 36 de minute pentru Regio.

CFR Infrastructură vrea să cumpere două trenuri de lucru, echipamente specializate pentru refacerea liniilor de cale ferată, un memorandum privind această achiziţie de 200 de milioane de euro fiind aprobat, luna trecută, în şedinţa de Guvern. În document se menţionează că 9.800 de kilometri de linie sunt scadenţi la reparaţie (reînnoire). Cu aceste trenuri de lucru ar putea fi refăcuţi până la 600 de kilometri de linie pe an.


Distribuți acest articol