Actualitate

Profesorul Mircea Coșea, despre criza economică: Statul român își canibalizează economia

Mircea Coșea, profesor la Academia de Studii Economice din București, atrage atenția asupra incapacității Guvernului de a face o economie prosperă pentru țara noastră.

Taxele și impozitele, respectiv prețurile din ce în ce mai mari, sunt doar în beneficiul statului, a avertizat Mircea Coșea. În acest timp, românii sunt disperați că nu mai fac față inflației explozive.

„Este în beneficiul statului. Statul român își canibalizează economia. Își mănâncă propria economie, și-o sabotează. Cel care câștigă din toată nenorocirea care se întâmplă (n.r. –  criza economică / inflația explozivă) este bugetul statului.

Prin TVA la ceea ce înseamnă prețuri, prin facturi la energie, prin carburanți și așa mai departe. De ce? Pentru că nu este în stare acest stat să pună economia în funcțiune și să performeze în așa fel încât economia să aducă contribuția la buget și nu să ia banii dintr-un buzunar în altul. Prin aceste plăți pe care le facem, merg la buget și ni se dau înapoi niște salarii și niște pensii (…)”, a declarat Mircea Coșea pentru România TV.

Back to top button