Actualitate

Profesorii din stradă: „Cu Iohannis și cu Ciucă, educația-i pe ducă!” – Greva generală continuă

Peste 20.000 de profesori au fost în marș din Piața Victoriei spre Palatul Cotroceni, liderii de sindicat cerând să fie primiți de către președintele Klaus Iohannis. Negocierile purtate cu premierul Nicolae Ciucă la Guvern au eșuat. Liderii celor trei sindicate din învățământ au anunțat că greva generală din școli și protestele continuă.

Profesorii în marș spre Cotroceni au fost aplaudați pe traseu de un grup de elevi.

Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat, înainte de întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, care va avea loc la Cotroceni, că „această mișcare de protest depășește natura revendicărilor salariale. Este vorba de demnitate. Este mesajul colegilor mei”

Deputatul Alin Ignat (PNL): „Până la urmă nu înțeleg ce se mai dorește. Eu am înțeles că nu vor primele, de o săptămână se poartă aceste discuții. Dar din ce știu e că principala revendicare nu e să primească de azi pe mâine, ci să primească garanții”.

De luni, 22 mai, au intrat în grevă peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic, potrivit sindicatelor.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button