Actualitate

Probleme pentru Klaus Iohannis – O femeie cu origini ucrainene intră în forță în cursa pentru postul din fruntea NATO

Chrystia Freeland, vicepremierul Canadei, este luată în considerare pentru postul de secretar general al NATO. Numele lui Klaus Iohannis a fost vehiculat destul de des pentru acest post important.

Chrystia Freeland, de etnie ucraineană, se află acum în centrul speculațiilor, în timp ce discuțiile despre posibila sa numire în funcția de conducere a NATO se intensifică.

Zvonurile au fost suficient de puternice pentru ca un jurnalist să o întrebe direct pe Freeland despre acest subiect miercuri, în timp ce miniștrii cabinetului liberal s-au reunit pe Coasta de Vest pentru a stabili strategia pentru sesiunea de toamnă a Parlamentului.

În mod previzibil, vicepremierul a vorbit despre faptul că are deja „două joburi” – o referire la portofoliul său principal de ministru de finanțe și de vicepremier. Întrebarea care nu a primit un răspuns miercuri a fost dacă Freeland ar putea fi interesată de acest post.

La începutul lunii februarie, preşedintele Klaus Iohannis a fost menţionat de DPA printre posibilii candidaţi la funcţia de secretar general al NATO, care va rămâne vacantă după încheierea mandatului lui Jens Stoltenberg, care urmează să preia funcţia de guvernator al Băncii Centrale a Norvegiei.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button