Pro Moldova optează pentru instituirea unui guvern cu mandat limitat
Distribuți acest articol

Grupul parlamentar Pro Moldova optează pentru instituirea unui guvern funcțional cu mandat limitat, care să asigure condiții optime pentru viață și activitate în Republica Moldova până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut după consultările organizate astăzi de președintele R. Moldova. 

Astfel, Pro Moldova a subliniat că poziția sa rămâne neschimbată privind necesitatea resetării republicii și a clasei politice. Însă, „luând în considerare că Republica Moldova riscă să trăiască următoarele 9 luni fără Guvern și Parlament, partidul optează pentru instituirea unui guvern funcțional cu mandat limitat, care să asigure condiții optime pentru viață și activitate în țară până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate”.

În caz contrar, grupul parlamentar consideră că în următorul an, „vom trăi conform regulilor adoptate în grabă de alianța Pentru Dodon, iar alegerile anticipate vor fi organizate de oamenii fostei administrații, cu folosirea resurselor administrative și cu blocarea celor care vor să schimbe cu adevărat țara”.

Pro Moldova și-a argumentat această decizie făcând referire la criza economică și sanitară cu care se confruntă R. Moldova în această perioadă.

„Este nevoie de pachete economice de suport pentru mediul de afaceri, pentru domeniul social, de sănătate, pregătirea pentru vaccinarea în masă și curățarea terenului minat de socialiști. În caz contrar, vom avea o dreaptă izolată și cetățeni ostatici ai luptelor politice după anticipate. Oricare guvern care ar putea fi instituit va avea un mandat limitat”, a declarat Vlad Cebotari, după consultări cu șeful statului.

Amintim că, astăzi Maia Sandu, președintele R. Moldova, a avut întrevederi cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare în vederea stabilirii acțiunilor pentru redresarea situației politice.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol