Actualitate

Primire cu fast pe bulevardul central din Chișinău a cinci mașini de deszăpezire donate de Moscova. Pentru ajutorul umanitar din România nu s-a putut

Cinci autospeciale pentru deszăpezire și întreținerea infrastructurii rutiere, donate de Federația Rusă pentru Chișinău în plină campanie electorală, au fost primite cu mare fast de autoritățile locale. Mașinile, cu steagul Rusiei la oglinzile retrovizoare, au defilat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. Se întâmplă, după ce acum câteva luni, convoiul umanitar venit de la București a fost primit sub un pod de la periferia orașului.  

În cadrul evenimentul de prezentare, primarul mun. Chișinău, Ion Ceban, fiind alături de ambasadorul rus Oleg Vasnețov, a mulțumit Federației Ruse pentru donație. „Vreau să mulțumesc prietenilor din Federația Rusă pentru această donație. Suntem foarte recunoscători pentru ajutor. Noi am avut nevoie foarte mult de aceasta tehnică și suntem gata să o primi din orice parte, nu numai din Rusia”, a menționat Ceban.

Întrebat de jurnaliști dacă donație este una electorală, primarul Chișinăului a spus că aceasta nu ar avea nici o legătură cu prezidențialele din 1 noiembrie. „Donarea mașinilor nu face parte din campanie electorală, ele trebuiau să ajungă încă în primăvară, nu căutați ceva ascuns. Nu văd absolut nici o relație cu alegerile ce urmează. Timpul de livrare a fost mai mare din cauza epidemiei de COVID-19”, a explicat Ion Ceban.

Potrivit informațiilor oficiale, donația a fost efectuată din partea întreprinderii unitare de stat „EcoTehProm” din Moscova, iar costul unei asemenea mașini este de aproximativ 1,5 milioane de lei moldovenești.

Amintim că autoritățile de la Chișinău nu au primit cu același entuziasm convoiul umanitar format din 20 de camioane încărcate cu echipamente și medicamente în valoare de 3,5 milioane de euro, donate de România, care au ajuns în Republica Moldova, la 7 mai 2020.

Atunci, deși au existat mai multe cereri ca ajutorul respectiv să fie prezentat în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului, guvernarea prorusă a Republicii Moldova a refuzat și a solicitat ca aceste camioane să fie parcate sub podul din sectorul Telecentru, pe șoseaua Hâncești, la marginea orașului.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button