Primarul de Iași, mesaj de Ziua Independenței: Timpul va aduce leacul neputinței de a reuni frații despărțiți de o istorie nedreaptă ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, a transmis un mesaj cetățenilor Republicii Moldova de Ziua Independenței. Edilul speră ca timpul să aducă leacul reunirii fraților „despărițiți de o istorie nedreaptă”.

„Devenită Zi Națională, data de 27 august simbolizează nu numai câștigarea unei independențe față de imperiul sovietic, ci și orientarea Republicii Moldova pe drumul valorilor europene. Desigur, rămâne deschisă rana separării românilor de pe cele două maluri ale Prutului. Sper ca timpul să aducă leacul și acestei triste neputințe de a reuni frații despărțiți de o istorie nedreaptă”, a scris primarul de Iași pe pagina de Facebook.

Primarul Mihai Chirica subliniază că orașul Iași va rămâne alături de Republica Moldova, prin proiectele de înfrățire.

„Înfrăţit cu Chişinăul şi cu alte oraşe de pe celălalt mal al Prutului, Iașul va fi mereu alături de Republica Moldova în toate demersurile pe care aceasta le face pentru a se alătura țărilor cu o bogată tradiție democratică. Am deplină încredere în capacitățile Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, de a aduce valorile europene în societatea moldovenească, construind un stat de drept, dezvoltat economic și racordat la civilizația vestică. La mulți ani, Republica Moldova!”, a concluzionat acesta.

Astăzi se împlinesc 30 de ani de când Republica Moldova și-a proclamat independența față de URSS. Acest act, semnat la 27 august 1991, reprezenta un succes al Mişcării de Renaştere şi de Eliberare Naţională și era perceput ca o etapă spre realizarea Unirii cu România.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol