Distribuți acest articol

O amendă de 20 de milioane de euro are de plătit Primăria Timișoara, prin compania locală de termoficare, deoarece s-a uitat a se cumpera certificatele verzi. Dominic Fritz pasează vina la fosta conducere a primăriei și nu vrea să audă de această amendă, cu toate că bugetul a fost votat, fără a include și acești bani. Actuala conducere știa de această problemă, dar nu a făcut nimic în acest sens. Se pare că Dominic Fritz și echipa lui de bandiți așteptau bani de la Guvern, bani care nu au mai venit.

Șeful CJ Timiș, Alin Nica, a anunțat și el că sumele vor veni de la guvern. În loc de bani însă a venit o amendă uriașă

“În ultimele două luni am discutat cu membrii guvernului, cu vicepremierul Dan Barna și cu premierul Florin Câțu, o suplimentare pentru reechilibrarea bugetului local din care urma să mai plătim o tranșă din datoriile istorice. Astfel, Colterm ar fi putut cumpara certificatele CO2 pentru anul trecut și angaja investiții.

Tot acest efort a fost aruncat în aer de Alin Nica, printr-o postare pe Facebook în care se lăuda că a rezolvat problema banilor. Publicitatea făcută în jurul acestor discuții, purtate până în acel moment, cu discreție și responsabilitate, a avut ca efect blocarea demersurilor, iar Hotărârea de Guvern nu a fost adoptată până acum.

Am fost extrem de dezamăgit că, pentru președintele Consiliului Județean, a fost mai importantă popularitatea lui pe Facebook și în partid decât Timișoara.

Cei 106 de milioane de lei primiți amendă se adaugă celor 320 de milioane, pe care Colterm le datorează statului și furnizorilor. Nu e singura companie de termoficare care primește amendă pentru certificatele CO2, s-a întâmplat și la Oradea, dar asta nu ne încălzește cu nimic.

Timișoara are în continuare nevoie de susținerea guvernului în fața acestor datorii istorice uriașe care amenință, în mod direct, dezvoltarea orașului.

La finalul acestor procese, Colterm ar trebui să fie o companie viabilă și economic și ecologic. În viitor, ar trebui să vindem certificate CO2 pentru că producem energie și căldură verde, nu să le cumpărăm cu banii copiilor noștri”, susține Dominic Fritz pe Facebook.


Distribuți acest articol