Actualitate

Primăria Sectorului 4 desființează taxa pe gunoi

Potrivit unui comunicat al autorității locale transmis miercuri, 14 octombrie , Primăria Sectorului 4 desființează taxa de salubrizare pentru toți utilizatorii acestui serviciu, până cel târziu la data de 1 martie 2021.

De la data desființării, fiecare asociație de proprietari, persoana fizică sau juridică va contracta individual servicii de salubrizare de la operatorul economic licențiat, această reprezentând o modalitate prin care contravaloarea facturii lunare va putea fi zero, în contextul în care se va realiza colectarea selectivă.

„Până la data respectivă, Primăria Sectorului 4 și operatorul de salubritate vor pune la dispoziția beneficiarilor recipienții și infrastructura corespunzătoare de colectare selectivă. Nouă măsură va conduce la atingerea obiectivelor europene în domeniul protecției mediului, fiind în conformitate cu obligațiile prevăzute de Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor. Potrivit acestui act normativ, este prevăzută atingerea unui nivel de pregătire pentru reutilizare și reciclare de minimum 50% din masă totală generată, cel puțin pentru deșeurile de hârtie, metal, plastic și sticlă provenind din deșeurile menajere sau, după caz, din alte surse, în măsură în care aceste fluxuri de deșeuri sunt similare deșeurilor care provin din gospodării”, precizează Primăria Sectorului 4.

Daniel Baluță, primarul Sectorului 4, și-a exprimat convingerea că obiectivele europene în domeniul protecției mediului vor fi îndeplinite.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button