Distribuți acest articol

Este oficial, prim-ministrul României a spus foarte clar că nu există soluții la acest moment pentru scumpirea energiei electrice. Românii au fost avertizați de Florin Cîțu, având în vedere că se anunță o iarnă grea pentru români și buzunarul acestora. Se va da peste cap nu doar facturile la electricitate, ci se va majora prețurile la aproape toate produsele.

Florin Cîțu a recunoscut că problema nu poate fi rezolvată prea curând, nici măcar pentru consumatorii cu bani puțini.

“Preţurile s-ar putea să aibă impact pentru foarte multe familii din România, familii cu venit mediu, şi atunci trebuie să găsim o soluţie pentru această iarnă. Sunt câteva idei la care mă gândesc pentru această iarnă de a reduce factura pe care aceşti oameni o vor plăti.

Sunt tot felul de compensări, de exemplu, a compensa o parte din factură, să o susţinem de la bugetul de stat, pentru că este un an special cu această creştere a preţului care a venit şi este mai mare decât media. În acelaşi timp, am aflat astăzi că preţurile medii din România sunt la media UE – 63 de euro, de exemplu -, dar veniturile nu sunt acolo. Şi atunci, preocuparea mea este, pe lângă a rezolva problema aceasta pentru iarnă, de a veni cu investiţii în continuare, pentru că noi trebuie să creştem veniturile în România. Ăsta este, de fapt, obiectivul acestei guvernări. (…) T

Trebuie să fim oneşti şi transparenţi că există un risc. Nu ştim exact în termeni procentuali, dar oricum preţurile cresc şi nu mi se pare normal. (…) Deci, vreau să rezolvăm problema cu consumatorul vulnerabil, pentru că este stringentă, dar, după aceea, aş vrea şi pentru o parte din ceilalţi cetăţeni, care vor avea, poate, o factură de plată mai mare, nu suntem siguri, dar poate, aş vrea să avem soluţia gata pregătită, ca să putem să o implementăm imediat.”, susține Florin Cîțu.


Distribuți acest articol