Actualitate

Preț gigantic pentru autostrada Unirii: 1,2 miliarde de euro pentru doar 60km de autostradă… Și așa tot nu o vor face

Preț gigantic pentru autostrada Unirii: 1,2 miliarde de euro pentru doar 60km de autostradă… Și așa tot nu o vor face. Prețul mediul de construcție al unei autostrăzi este în Europa de aproximativ 5 milioane de euro pe kilometru. Acesta poate fi mai mic dacă se construiește în plan drept sau poate fi mai mare decât se face prin munți, dar în nici un caz 20 de milioane de euro pe kilometru ci mai puțin de jumătate din această sumă.

Indicatorii tehnico-economici pentru ,,capetele” Autostrăzii Unirii A 8 au fost aprobați în ședința Consiliului Interministerial de la Ministerul Dezvoltării, ultimul pas înainte de lansarea licitației pentru proiectare și execuție fiind aprobarea investiției prin Hotărâre de Guvern.

Capetele de la Târgu Mureș și Târgu Neamț sunt finanțate prin PNRR , lungimea totală este de 59 de kilometri, iar costul total estimat de 6 miliarde lei (1,2 miliarde euro).

Noi ne-am bucura să se facă această autostradă și la acest preț foarte mare, însă în România tot felul de companii ce au în spate mafia din statele europene vin, câștigă licitațiile , încasează banii și apoi își declară falimentul ca să nu mai facă lucrarea dar să rămână cu banii. Acest lucru este posibil deoarece corupția este mare și politicienii români își iau banii pentru acest lucru.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button