Președintele României, prezent la parada militară din Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău
Distribuți acest articol

Klaus Iohannis, președintele României, se află într-o vizită oficială la Chișinău, pentru a lua parte la manifestările dedicate Zilei Independenței Republicii Moldova.

Din cauza ceții dense, care a împiedicat aterizarea la timp a aeronavei prezidențiale pe Aeroportul Internațional Chișinău, Klaus Iohannis a ratat ceremonia de inaugurare a sărbătorii, dar a reușit să ajungă chiar la începutul paradei militare consacrate aniversării a 30-cea de la declararea Independenței Republicii Moldova.

Parada a fost condusă de comandantul general de brigadă, Igor Gorgan și, spre deosebire de anii precedenți, la această aniversare s-a renunțat la tehnica militară. Astfel, în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău au defilat militari din garnizoanele Bălți, Cahul și Chișinău, studenți ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” din R. Moldova și o formațiune a veteranilor războiului de pe Nistru din anul 1992.

La paradă au participat și angajați ai Poliției de Frontieră a R. Moldova și angajați ai altor subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău. Alături de conducerea de vârf din R. Moldova, parada a fost urmărită de Andrzej Duda, președintele Poloniei, dar și de Klaus Iohannis, președintele României, care a ajuns la începutul evenimentului.

Tot din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și invitații din Ucraina s-au reținut. Astfel, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, și Denis Șmihal, premierul de la Kiev, au prins onorarea simbolurilor de stat și încheierea paradei.

După eveniment, cei patru președinți au plecat pe jos spre Președinția R. Moldova, salutând oamenii, care, la rândul lor, i-au petrecut cu aplauze.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol