Preşedintele României îndeamnă Elveţia să sprijine reformele anunţate de Guvernul de la Chișinău ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Preşedintele României a îndemnat autorităţile din Elveţia să sprijine reformele anunţate de guvernul pro-european al Republicii Moldova. Klaus Iohannis a făcut acest apel în timpul unei vizite oficiale la Berna, unde a mers pentru a marca 110 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Elveţia, notează TVR Moldova.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu omologul său elveţian, căruia i-a vorbit între altele şi despre situaţia politică din Republica Moldova. Preşedintele României a îndemnat autorităţile din Elveţia să sprijine reformele anunţate de guvernul pro-european de la Chişinău.

„Evoluţiile recente democratice foarte încurajatoare din Republica Moldova au constituit de asemenea un subiect al discuţiei. Am evidenţiat nevoia consolidării eforturilor partenerilor externi în vederea asigurării sprijinului atât de necesar noilor autorităţi din Republica Moldova. În acest context, am discutat să explorăm împreună posibilitatea dezvoltării unor iniţiative comune româno-elveţiene în vederea sprijinirii reformelor în spirit european aflate pe agenda noului guvern al Republicii Moldova”, a declarat președintele României, potrivit sursei citate.

Pe 27 august, liderul de la Cotroceni a fost în vizită la Chişinău, la invitaţia preşedintelui Maia Sandu, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de independenţă a Republicii Moldova.

Atunci, preşedintele României a reconfirmat angajamentul ferm al autorităţilor de la Bucureşti de a sprijini reformele şi integrarea europeană a Republicii Moldova. Klaus Iohannis a apreciat calea reformelor aleasă de cetăţenii Republicii Moldova a căror implementare va face ireversibil procesul de integrare a statului în Uniunea Europeană.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol