Actualitate

Președintele Franței, cancelarul Germaniei și prim-ministrul Italiei îl vizitează pe Zelenski

Președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și prim-ministrul italian Mario Draghi vor vizita Ucraina joi, 16 iunie, potrivit ziarului italian La Stampa.

Vizita comună a liderilor celor trei țări UE va avea loc înaintea summiturilor G7 și NATO. Potrivit presei, în acest fel, ei intenționează să marcheze sprijinul celor mai mari trei țări UE pentru președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Niciunul dintre cei trei lideri nu s-a deplasat la Kiev după începerea invaziei rusești la scară largă a Ucrainei în februarie. În același timp, o serie de lideri mondiali, inclusiv din Statele Unite și Canada, au vizitat Ucraina începând cu 24 februarie.

Anterior, presa a relatat că Franța studiază posibilitatea de a transfera încă șase noi ACS Caesar în Ucraina. S-a presupus că Macron ar putea anunța transferul celui de-al doilea lot în timpul vizitei sale în Ucraina. Acest lucru a fost ulterior infirmat la Paris.

Potrivit publicistului rus Andrei Piontkovsky, conducerea Franței și a Germaniei s-ar teme de victoria Ucrainei în războiul cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button