Internațional

Premierul Poloniei își apără cetățenii: „Zelenski să nu mai insulte vreodată polonezii”

Premierul polonez i-a cerut președintelui ucrainean să nu mai insulte polonezii vreodată. Mateusz Morawiecki s-a referit la discursul lui Volodimir Zelenski susținut la ONU săptămâna aceasta, când acesta a susținut că interdicția instituită de Polonia în privința importurilor de cereale ucrainene reprezintă un teatru politic de care beneficiază Rusia, relatează BBC preluat de Rador Radio România.

Mai mulți oficiali de rang înalt din Polonia sunt de părere că discursul lui Zelenski denotă o lipsă de recunoștință față de sprijinul acordat de Polonia Ucrainei.

Polonia este unul dintre cei mai mari donatori de ajutoare militare și umanitare către țara sa vecină și a preluat peste un milion de refugiați de război.În timpul unui miting electoral, dl Mateusz Morawiecki l-a avertizat pe președintele Zelenski să nu mai insulte polonezi.

Premierul polonez a admis că războiul din Ucraina reprezintă o luptă pentru securitatea Europei și a menționat că guvernul va continua să faciliteze livrările militare internaționale către Kiev.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button